Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nick Spires dunk till 72-61 stängde matchen för Norrköping. Foto: SBL Play

Norrköping vände i fjärde kvarten mot Södertälje: ”Så stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Underläge inför fjärde kvarten.

Då visade regerande mästarna Norrköping Dolphins klass och vände och vann mot Södertälje Kings, 74-63.

Det efter riktigt vasst trepoängsskytte, bland annat från landslagsspelaren Nick Spires.

Norrköping gick upp i en sjupoängsledning direkt i början av matchen, något som Södertälje rätt snabbt hämtade upp. Sedan var det bortalaget som var hetast och kunde sedan ta en stadig ledning i andra kvarten.

– Bra första halvlek av oss, mycket mer disciplinerad än vad vi har sett på länge. Vi gör 40 poäng i första halvlek på bortaplan och leder med sex. Det finns lite att jobba på, men generellt är vi nöjda, sa Södertäljes Anton Gaddefors i SBL Plays sändningei halvtid.

Södertälje ledde med åtta poäng som mest och trots en upphämtning av Norrköping ledde Södertälje med fem poäng inför fjärde och sista kvarten.

Vann sista kvarten 27-11

Där växlade Norrköping upp och kunde vända på matchen med hjälp av vasst distansskytte. I fjärde kvarten satt över 54 procent av trepoängarna, vilket fällde avgörandet.

Nick Spires, poängbäst med 22 poäng, visade vägen och satte sex av elva trepoängsskott i matchen som till sist slutade 74-63 efter att Dolphins vann fjärde kvarten med 27-11.

– Jag är så stolt över hela laget att vi var konsekventa i försvaret, jag tror att det var nyckeln till vinsten. Vi missade en hel del öppna skott fram till fjärde, men vi är ett bra lag med bra skytte utifrån så vi måste ha förtroende att de skulle sitta, vilket de gjorde, säger Nick Spires i sändningen efter vinsten.

Norrköping är nu på femte plats i tabellen, åtta poäng bakom ledande Borås fast med två matcher färre spelade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.