Norrköping överlägset i seriefinalen – utan stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje Kings ställdes mot Norrköping Dolphins för en uppgörelse mellan de två topplagen i basketligan. Men bortalaget Södertälje hade inte mycket att säga till om när hemmalaget ångade på mot två poäng.

Tabellettan Södertälje ställdes ikväll mot tvåan Norrköping.

Hemmalaget Norrköping, som är regerande mästare, fick ett bakslag dagen innan den viktiga matchen. Då meddelades att stjärnan Joakim Kjellbom är avstängd under utredning efter en händelse i december, där Kjellbom utvisades efter två osportsliga foul.

Men i hans ställe storspelade Tyler Flack och blev bästa poänggörare med 24 poäng, och hemmalaget bjöd på ett riktigt styrkebesked.

Jämnare i tredje

Norrköping vann den första perioden med 26-10 och fortsatte att ånga på i andra. Där blev resultatet 27-11.

Den tredje perioden blev det däremot jämnare med 24–22 och i den fjärde var Södertälje starkast efter 15–21.

Men Södertälje lyckades aldrig hämta in det stora försprånget hemmalaget hade. Slutresultatet blev 92-64 och Norrköping tar därmed in på serieledarna och är nu två poäng bakom Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.