Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norrköping försvarade SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Norrköping tar SM-guld 2022

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping Dolphins försvarar SM-guldet.

Man avgjorde finalserien i storartad stil borta mot Jämtland.

– De är störst, bäst och vackrast och förtjänar att bli mästare, säger SVT-experten Nick Rajacic.

Det blev aldrig dramatiskt när Norrköping Dolphins säkrade SM-guldet på måndagen. De regerande mästarna ledde från start till mål borta mot Jämtland och vann slutligen med 93–81.

Finalserien slutar därmed 4–2.

– De har varit bäst genom hela säsongen. Jag trodde ärligt talat att det skulle bli jämnare i kväll, men Norrköpings bredd blev avgörande till slut, säger SVT Sports expert Nick Rajacic efteråt.

”Om det här inte är livet...”

Felix Terins glänste i den avgörande finalen och stod för 23 poäng. Han blev även utsedd till finalseriens mest värdefulla spelare.

– Vilken match. Jag satte skotten. Det var tuff men kul. Om det här inte är livet så vet jag inte... wow, säger han efteråt.

Jackson Rowe, med 17 poäng, säger att man fick slita hårt.

– Vi fick verkligen jobba för det. Därför känns det ännu bättre nu. Det var en riktigt bra fajt och fansen gav oss verkligen mycket, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.