Matchens två huvudpersoner. Orlandos Nikola Vucevic tar sig förbi Stephen Curry i en av flera dueller. Foto: TT

Orlando vände 13 poängs underläge i fjärde perioden

Uppdaterad
Publicerad

Det svängde rejält mellan Orlando och Golden State i nattens NBA. Orlando tappade en ledning på 17 poäng i andra perioden till ett underläge med 13 i den fjärde perioden. Men lyckades vända på det igen och vinna med 124-120.

– Vi kunde ta oss samman även om det är svårt att ha en stor ledning och sedan se den försvinna på tre minuter på grund av våra egna misstag. Men vi kunde kämpa oss tillbaka, säger Orlandos Nikola Vucevic som gjorde 30 poäng, tog 16 returer och hade 10 assists vilket gav karriärens tredje ”triple-double”, enligt AP.

Det var en dramatisk match som kröntes av en galen slutminut när Golden States Stephen Curry satte två treor men missade en med tre sekunder kvar, där han hade läge att kvittera matchen till 123-123.

29 poäng men många missar av Curry

Det var tolfte matchen i rad för Curry med minst 25 poäng. Men det var många missar i kväll. Han satte bara 11 av 29 skottförsök och bara 6 av 16 trepoängsförsök, vilket slutade med 29 poäng.

– Det var verkligen en känslomässig bergochdalbana hela kvällen. Det känns som om det varit temat hela den här säsongen, säger Curry.

KLIPP: Reportage: Jerebko hemma i Sverige igen (7 februari, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.