Kyrie Irving på läktaren och Kevin Durant, till höger. Foto: TT

Ovaccinerade NBA-stjärnan Kyrie Irving får vara på läktaren – men inte spela

Uppdaterad
Publicerad

NBA-stjärnan Kyrie Irving får inte spela hemmamatcher som ovaccinerad mot covid-19.

Däremot får han infinna sig på läktaren när Brooklyn Nets spelar.

– Vi är alla förvirrade, säger lagkamraten Kevin Durant.

Kyrie Irving har kunnat spela bortamatcher, men har inte kunnat spela en hemmamatch för Brooklyn den här säsongen på grund av New York Citys vaccinregler. Men nu får han i alla fall infinna sig på läktaren.

I nattens hemmamatch mot New York Knicks, som Brooklyn vann med 110-107, var ovaccinerade välkomna tillbaka till läktaren. Då fanns Irving på plats. Däremot får han fortsatt inte spela hemmamatcher då han som arbetstagare måste vara vaccinerad.

Lagkamraten tillika superstjärnan Kevin Durant var efter matchen inte helt nöjd med reglerna, och ifrågasatte New York Citys borgmästare Eric Adams.

Durant med kritik

– Jag förstår det inte. Just nu känns det som att är någon som försöker statuera ett exempel för att visa sin auktoritet. Folk vill ha uppmärksamhet och jag känner att det är vad borgmästaren vill ha. Men han kommer att förstå snart, säger Durant enligt The Athletic.

Han fortsätter:

– Det är svårt att förstå. Det är ovaccinerade människor i byggnaden redan. Vi har en kille (Irving) som får komma in i byggnaden (men inte spela). Jag antar att de gör det för vår säkerhet? Men jag förstår inte, vi är alla förvirrade, säger Durant.

Borgmästare Adams svarade på en fråga om Irvings situation tidigare under dagen och svarade följande enligt The Athletic:

– Kyrie kan spela. Han behöver bara vaccinera sig.

KLIPP: Jonas Jerebko: ”Jag vet att många lag i NBA skulle behöva mig” (23 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.