NBA-stjärnan Russell Westbrook uppges byta Washington Wizards mot Los Angles Lakers och har själv hintat om detsamma i sociala medier. Foto: TT/Instagram

Uppgifter: Jättetrejd i NBA – storstjärnan till Lakers

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens första jättetrejd i NBA verkar vara klar.

Enligt ESPN byter storstjärnan Russell Westbrook, 32, Washington Wizards mot Los Angeles Lakers.

På grund av lönetaket kan affären inte bli officiell förrän den 6 augusti, men såväl Westbrook själv som LeBron James antyder i sociala medier att uppgifterna stämmer.

Det var ESPN:s mångårige och trovärdige NBA-journalist Adrian Wojnarowski som var först med nyheten.

Inte långt efter publicerade Lakers-stjärnan LeBron James en bild på sociala medier där lagets två toppnamn, han själv och Anthony Davis, flankerade Russell Westbrook iförd den lila- och guldfärgade Lakers-tröjan.

Även Westbrook själv – som är född och uppvuxen i Long Beach i Kalifornien – har publicerat samma bild på Instagram med texten ”Hemmalaget. Varför inte?”.

Innan dess skrev han också ett avskedsbrev till fansen i Washington i ett separat inlägg.

”Jag är lyckligt lottad som har fått vara en del av den här organisationen och kommer för alltid att vara tacksam för den här erfarenheten”, skrev han bland annat.

Wizards får tre spelare

I utbyte mot Westbrook – en av ligans främsta spelare och en framtida Hall of Famer – får Washington trion Kyle Kuzma, Montrezl Harrell och Kentavious Caldwell-Pope samt ett draftval.

Även Kuzma och Harrell har publicerat inlägg på sociala medier som antyder att affären är klar. ”Kuz” har bland annat lagt upp en bild på sig själv i Wizards-dräkt.

Los Angeles Lakers vann NBA-titeln 2020, men under den nyss avslutade säsongen åkte de ut redan i åttondelen mot finallaget Phoenix.

Russell Westbrook utsågs 2017 till NBA:s mest värdefulle spelare. Han har bland annat gjort flest poäng i NBA under två säsonger (2015 och 2017), flest assist tre gånger (2018, 2019 och 2021), vunnit OS-guld med USA (2012) samt blivit uttagen till nio Allstar-matcher.

MER NBA: Superstjärnan gjorde 50 poäng när första NBA-titeln på 50 år säkrades (21 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.