Jayson Tatum, USA, i duell med de iranska spelarna. Foto: TT

USA studsade tillbaka – storsegrade mot Iran

Uppdaterad
Publicerad

Efter förlusten i premiären mot Frankrike fick USA:s NBA-stjärnor en enklare uppgift i sin andra match. Det blev storseger mot Iran, 120–66.

USA hade som väntat inga som helst problem med det lågt rankade iranska laget. Portlands pointguard Damian Lillard blev poängbäst i det amerikanska laget med 21 poäng –alla trepoängare, sju stycken.

Iran var förstås ingen värdemätare för det stjärnspäckade amerikanska laget och coachen Gregg Popovich lät alla tolv i truppen få speltid. Trots att USA gick för fullt stod det hela 60–30 redan i paus. .

Tokyo 2020

Segern var välkommen för det amerikanska laget som har blivit starkt ifrågasatt på hemmaplan. Det blev förlust i OS-premiären mot Frankrike, 76–83, i söndags och inför avfärden till Tokyo förlorade det stjärnspäckade amerikanska laget träningsmatcher mot Australien och Nigeria.

Härnäst möter USA Tjeckien på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet