Anton Saks, till vänster i Norrköpingströja, utmanar Borås Jason Thomas under en match i Basketligan 2012. Foto: BILDBYRÅN

Saks gör comeback – i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Efter mer än tre år med skadebekymmer gör basketspelaren Anton Saks comeback. 26-åringen, som spelade för Norrköping, har skrivit kontrakt med Luleå.

Saks var talangen som det var tänkt att landslaget skulle byggas kring. Men efter slutspelet 2012 tvingades han till operationer av hälsenorna. Och rehabiliteringstiden blev väldigt lång. Inte förrän i januari i år kunde han börja träna basket igen.

”En Anton Saks i full form kommer att vara ett viktigt tillskott i BC Luleås rotering och stärker laget fysiskt på forwardplats”, skriver Luleå i ett pressmeddelande och tränaren Peter Öqvist säger att Saks kommer att hjälpa laget på flera positioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan herr

Mer i ämnet