Jonas Jerebko i kamp med Dallas center DeAndre Jordan. Foto: TT

Poängrekord av Jonas Jerebko

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko gav hemmafansen i Oracle Arena en tidig julklapp. Svensken storspelade i natt när Golden State Warriors besegrade Dallas Mavericks med 120-116.

Den svenske forwarden stod för 23 poäng på 21 minuters speltid, hans högsta poängskörd någonsin i NBA, tog sex returer och gjorde tre assist. Jerebko satte tio av sina tolv skottförsök och fick en stående ovation av hemmapubliken när han gick ut med 6:39 kvar att spela.

– Det här är ett väldigt komplett lag så jag försöker bara passa in var jag kan och göra det som krävs, säger Jerebko till Espn.

 Jerebko blev även utsedd till matchens bästa spelare i segern.

– Han gav oss extra energi från bänken och det var en väldigt bra natt för honom, säger Golden State Warriors tränare Steve Kerr till nba.com.

Förutom Jerebko var storstjärnan Kevin Durant en nyckelfaktor till segern. Durant gjorde 29 poäng och satte den avgörande trepoängaren med 15 sekunder kvar av matchen.

Här kan du se alla Jerebkos poäng.

Golden State går nu in i ett tufft spelschema med fyra matcher på sju dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.