Adam Ramstedt. Foto: Bildbyrån

Norrköping besegrade Nässjö – är en match från SM-final

Den femte semifinalen mellan Norrköping och Nässjö var jämn under stora delar matchen.

Allt avgjordes i den fjärde perioden där hemmalagets Kamau Stokes klev fram med sitt trepoängsskytte.

Norrköping vann med 84-71 och leder nu semifinalserien med 3-2 i matcher.

Matchen var helt jämn i halvtid och ställningen var 41-41 när den andra halvleken började.

Den tredje perioden fortsatte på samma sätt men Norrköping gick in till den fjärde perioden med en tvåpoängsledning efter att Adam Ramstedt satt en tvåpoängare till 62-60 i slutsekunderna.

Nässjö spelade tufft och fick matchen dit de ville.

Kamau Stokes avgjorde

Men med drygt åtta minuter kvar satte hemmalagets Kamau Stokes en viktig trea till ställningen 67-62. Vilket också skulle bli det avgörande rycket i matchen.

Nässjö blev tvungna att chansa mer i spelet, något som Norrköping utnyttjade till sin fördel.

Bra distansskytte i den avslutande perioden säkrade segern för hemmalaget, som en efter jämn start besegrade Nässjö med 84-71. Kamau Stokes blev poängbäst med sina 22 poäng.

– Vi har en match kvar sen är det över, vi vill avsluta så snart som möjligt. Vi ska göra allt för att vinna den sjätte matchen, säger Adam Ramstedt till SVT.

– Mitt självförtroende är alltid högt och jag får bra hjälp av mina lagkamrater. I nästa match måste vi komma ut med samma energi som idag, säger Kamau Stokes efter matchen.

Norrköping leder nu semifinalserien med 3-2 i matcher. Nästa match spelas på tisdag, då på Nässjös hemmaplan.

ARKIV: Känslofyllt när Kobe Bryant valdes in i Hall of Fame (16 maj)