Jonas Jerebko i Golden State Warriors Foto: Bildbyrån

Seger och två poäng för Jerebko

Uppdaterad
Publicerad

Inför nattens segermatch mot Oklahoma City Thunder hade den svenske NBA-stjärnan Jonas Jerebko inte spelat alls på de två senaste matcherna.

Men mot just Thunder var Jerebko tillbaka på planen och stod för två poäng på knappt tre minuters speltid när Warriors blev slutspelsklara.

Jonas Jerebkos Golden State Warriors vann i natt på bortaplan mot Oklahoma City med 110-88. Svensken fick spela 2 minuter och 37 sekunder i segermatchen och gjorde två poäng på straffkast. Förtroendet var ett steg framåt efter att inte alls fått spela i de två tidigare matcherna då han varit bänkad.

Men den 32-årige veteranen har den senaste tiden haft det tufft att få speltid under Warriors tränare Steve Kerr. De senaste två matcherna Jerebko har spelat, har det bara blivit sju minuters spel. Detta trots att lagets stora stjärna, som också spelar forward, Kevin Durant fortsatt är fotskadad.

När SVT träffade Jerebko och Steve Kerr inför säsongen, så sa Warriors tränare att svensken var en viktig nyckel i ett rotationssystem som de regerande mästarna har.

Trots de orden från Kerr och att Durant saknas, minskar alltjämt förtroendet för Jerebko.

Warriors slutspelsklara

Positivt för laget är att Warriors leder den västra konferensen och att laget är slutspelsklart. Poängbäst i nattens match var NBA:s bäst betalde spelare, Stephen Curry med 33 poäng.

Westbrook stängs av

Oklahoma City Thunders största stjärna, Russell Westbrook kommer bli avstängd en match efter en teknisk foul i matchen.

Westbrook foulade Klay Thompson i ren frustration efter att själv inte fått med sig en foul från spelmomentet innan. När stjärnan sedan klagade på domslutet, fick han en teknisk foul.

Det var Westbrooks 16:e tekniska foul, vilket automatiskt innebär en match avstängning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.