LeBron James kramade om matchvinnaren Lonnie Walker IV efter segern mot Steph Curry och Warriors. Foto: TT

Sent drama när Lakers besegrade Warriors – nära semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Superstjärnornas kamp i Los Angeles.

LeBron James och Steph Curry duellerade matchen lång men till slut var det Los Angeles Lakers som knep segern framför näsan på Golden State Warriors, 104-101, i NBA:s kvartsfinal.

Därmed går Lakers upp i 3–1-ledning i serien och är en seger från avancemang till semifinal.

Steph Curry stod för en fantastisk match på bortaplan och hade den mäktiga statistikraden: 31 poäng, 14 assist och 10 returer. Men det räckte inte för seger.

För LeBron James stod själv för 27 poäng och hade bättre uppbackning av sina medspelare. Inte minst av bänkspelaren Lonnie Walker IV som klev fram när det betydde som mest.

24-åringen stod för 15 poäng i matchen – samtliga kom i den avgörande fjärde perioden.

– Så ung som han är, han är professionell och redo att kliva in när vi behöver honom. Vi vinner inte den här matchen utan Lonnie Walker, det är helt klart, säger LeBron James efter segern.

Trots Walkers storspel hade Warriors chans att kvittera och ta matchen till förlängning – men fumlade bort chansen i slutsekunderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.