Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här tappar Chris Mc Knight sin lins under SM-finalen. Foto: SVT

Boråsstjärnan tappade linsen – hittade den och avgjorde andra SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Borås vann mot Norrköping med 95-90 och kvitterade SM-finalserien till 1-1 i bäst av sju matcher. Chris Mc Knight tappade en lins innan han avgjorde matchen.

I slutminuten tappade Borås härförare Chris Mc Knight, 26 poäng i dag, linsen när han blev blockad vid ledning 92-88. Han fick hjälp att hitta linsen och kunde sedan säkra segern med att sätta två säkra straffkast på slutet.

– Jag tycker att jag blev foulad och fick ett slag i ansiktet och linsen ramlade ut men lyckligtvis var det någon som hittade den, jag visste inte var den var, och jag behövde verkligen den, säger en leende Mc Knight med linsen på rätt plats till SVT Sport.

Mc Knight huvudperson när Borås vann

Det var ett sårat och revanschsuget Borås, som vann grundserien, som kom till spel efter den hemska 55-83-förlusten i  torsdags. I dag ville man ge ett annat intryck inför hemmapubliken i Boråshallen.

– Vi behövde vara mer aggressiva och det lyckades vi med och att vi vann var det viktigaste, vi hade ett bättre fokus. Vi blir mer dynamiska när jag kan skapa utrymme för de andra spelarna, säger Mc Knight.

Det var en timeoutfest på slutet men Norrköping var för långt efter och det var för få sekunder kvar.

 ”Det var de skyldiga publiken”

– Det var de skylidiga publiken efter den hemska första finalen, säger experten Nick Rajacic om Borås seger.

Det var också ett helt annat hemmalag som visade upp sig och det såg länge ut som om kvitteringen av matchserien skulle gå ganska smärtfritt. Som mest ledde Borås med 13 poäng vid 38-25 i den andra perioden.

Norrköping gav dock adrig upp och i slutet av den tredje perioden satte Nathan Dawit en trea för att krympa till 71-67 och Borås tog en timeout. Då var det match på allvar igen och inför den fjärde perioden skilde bara tre poäng 73-70.

– Det är så typiskt att vi ska vakna till först i andra halvlek, även om det inte var för sent, så är ett mönster. Det räckte inte hela vägen, säger Adam Ramstedt som gjorde 23 poäng för Norrköping.

Se situationen när Mc Knight tappar linsen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.