Borås nere för räkning – efter Täljetrea med guldglans

Publicerad

Södertälje är en seger från sitt tolfte SM-guld. Det efter att ha vunnit med 79-76 inför 4072 åskådare i Scaniarinken. Stor matchvinnare blev Alexander Lindqvist med de avgörande poängen i matchens sista sekund.

En match som varit jämn hela vägen var det även när sekunder återstod. Södertälje hade bollen och behövde bara göra poäng för att segern skulle bli deras – en seger som tar laget mycket nära SM-guldet.

Södertäljes Alexander Lindqvist fick då bollen, 76-76 var ställningen, och med drygt en sekund kvar tog han ett svårt skott mot ett hårt uppvaktande försvar. Ett skott som satt klockrent till tre matchavgörande poäng.

– Det här är det största skottet jag har satt. Det var viktigt, och det var eufori. De fajtades mycket hårdare än innan och vi kanske var lite långt fram i tiden i våra huvuden, så det var så skönt att vinna det här, säger Alexander Lindqvist till SVT Sport.

Hjälten Lindqvist: ”Största skottet jag satt”

Borås, som aldrig vunnit SM-guld, hade ledningen med 54-52 inför den fjärde perioden och en seger i Södertälje kändes nödvändig för att skaka liv i finalserien.

Sett till säsongen har lagen mötts sju gånger, Södertälje har vunnit sex av dem, och det mesta talar nu för att Täljelaget vinner sitt tolfte SM-guld. I finalserien leder storklubben med 3-0 i matcher.

Herrarnas SM-finaler i basket

Visa

3/5 Södertälje – Borås 92-81

5/5 Borås – Södertälje 63-78

7/5 Södertälje – Borås 79-76

10/5 Borås – Södertälje

12/5 Södertälje -Borås (ev.)
15/5 Borås – Södertälje (ev.)
17/5 Södertälje – Borås (ev.)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer