Södertälje till basketfinal. Foto: Bildbyrån.

Södertälje till final – slipper smärtsam sjunde match

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje är klart för basketfinal efter att ha tystat bortapubliken och kanske också sina egna tvivel, för en fullsatt hall i Östersund kunde inte hjälpa Jämtland mot en ny seger utan favoriterna vann med 85-76.

Efter två raka segrar för Jämtland så fanns chansen att få fram en sjunde, avgörande match i semifinalserien. Men i match sex så var det aldrig något snack om att Södertälje skulle vinna – laget låg bara under i sammanlagt en minut av matchens 40.

Södertälje, som inför semifinalspelet hade vunnit en drös matcher i rad mot Jämtland, hade i de två färska förlusterna stora problem med motståndet, något som nästan fick storklubben att vackla.

– Jag tror inte jag har varit så knäckt efter en förlust som den senaste vi åkte på mot Jämtland. De är ett riktigt bra lag, sa Södertäljes Martin Pahlmblad till SBL Play.

”Knappt orkat lyfta mina barn”

– Det är skönt att vi slipper en smärtsam sjunde match nu. Jag är trettiotre år och efter de här matcherna har jag haft så ont att jag knappt orkar lyfta mina barn på kvällarna, sa Martin Pahlmblad.

Matchens bäste poängplockare blev Teyvon Myers, Jämtland, med 24 poäng. Främst hos gästerna var Auston Barnes med 18 poäng. Efter matchen hyllades Jämtlandspelarna av sin publik, 1700 personer stod upp och applåderade länge åt sina spelares insats under säsong och slutspel.

I final väntar Borås för Södertälje. Den första finalen spelas nästa fredag – Södertälje har hemmaplansfördel i matchserien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.