Frida Eldebrinks Södertälje är klart för semifinal efter två raka segrar mot Eos. Foto: Bildbyrån

Södertälje till semifinal efter andra raka segern

Södertälje är klart för semifinal i SM-slutspelet.

Efter ännu en seger mot Eos, 80-63, är man vidare efter 2-0 i matcher.

– Superkul att vara vidare till semifinal. Nu är vi ett steg närmare vårt mål, säger Frida Eldebrink till SVT Sport.

Precis som i första kvartsfinalmötet inledde Södertälje starkt. Man sprang ifrån till 7-0 och var i ledning 17-9 efter den första perioden.

Eos kröp närmare i den andra perioden och var ett tag bara fyra poäng ifrån. Då svarade Södertälje med nio raka poäng och kopplade ett grepp om matchen som man sedan aldrig släppte.

– Vi slarvar lite med bollen och de fick lite enkla poäng. Men jag tycker att vi gör ett bra jobb och släpper bara in 63 poäng, säger Louice Halvarsson som gjorde tio poäng och tog elva returer.

Möter Norrköping i semifinal

Inför den sista perioden var gästernas ledning 23 poäng, 64-41. Segersiffrorna skrevs till slut till 80-63.

Södertälje, som vann den första kvartsfinalen med 113-64, är i och med segern vidare till semifinal efter 2-0 i matcher.

– Superkul att vara vidare till semifinal. Nu är vi ett steg närmare vårt mål, säger Frida Eldebrink.

Klara Lundquist och Frida Eldebrink blev poängbäst i Södertälje med 24 respektive 17 poäng.

I semifinal väntar Norrköping som slog ut Alvik med 2-0 i matcher. I den andra semifinalen möts Luleå och Östersund.