Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ellen Nyströms Luleå tog en klar seger mot serietvåan Södertälje och vinner grundserien i basketligan. Bilden är från en tidigare match. Foto: Bildbyrån

Luleå överlägset i seriefinalen – efter galna rivstarten

Uppdaterad
Publicerad

Att Luleå rivstartade seriefinalen mot Södertälje är en underdrift. Hemmalaget ledde med 23-2 (!) efter halva första perioden spelad och vann till slut med 85-68.

– Vårt försvarsspel är helt otroligt i dag, säger Luleås lagkapten Ellen Nyström till SVT Sport. 

23-2 när matchklockan visade fem minuter spelade. Bakom Luleås rivstart: shooting guarden Bria Goss som var ostoppbar och stod bakom 14 av Luleås poäng.

En kalldusch Södertälje aldrig hämtade sig ifrån. Laget kom förvisso närmare, inte minst tack vare veteranen Frida Eldebrink (21 poäng totalt), men lyckades inte vända underläget.

– Vi sätter tonen från start i försvar, sen fortsätter vi hela matchen. Det gillar jag att se, säger Ellen Nyström efteråt.

Och er inledning, ni leder med 23-2?

– Ja.. men för oss spelar det inte roll hur mycket vi är uppe med, vi försöker ändå tänka: “nästa possession, nästa defence, nästa offence”. Så oavsett om vi leder med 30 eller ligger under med 30 försöker vi spela likadant.

Lagkaptenen: ”Vi kommer inte sakta ner”

Segern innebär att Luleå redan har säkrat segern i grundserien med två matcher kvar att spela. Något som belönas med hemmaplansfördel genom hela slutspelet. Och gör Luleå till klar favorit till SM-guldet.

Vad betyder det för er att slå serietvåan Södertälje på det här sättet?  

– Vi spelar väldigt bra och det här visar att vi inte kommer sakta ner. Vi spelar alltid aggressivt och den som har bäst skott, den skjuter, säger Ellen Nyström.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.