Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Melwin Pantzar. Foto: Bildbyrån.

Sverige föll med en poäng – rysare i VM-kvalet mot Estland

Uppdaterad
Publicerad

Hoppet om basket-VM var redan släckt för svensk del.

Men den sista kvalmatchen blev ändå en rysare.

Ett straffkast i slutsekunder gjorde att Estland till slut vann med 72-71.

Det var Sverige som inledde starkast i den Baltiska hallen i Malmö. Men det skulle bli en svängig match och likaläge efter första perioden blev till ledning med 30-28 i paus. Trots det var Alagie Barra Njie betydligt med nöjd med den första kvarten.

– Vi spelade bra första perioden men i andra spelade vi lite slarvigt. Vi spelar lite för snabbt och skjuter för mycket i stället för att penetrera och då kommer de in i matchen eftersom de tar sin tid och spelar tillsammans, säger han till SVT i halvtid.

Rysaravslutning

Och det fortsatte pendla i matchen även efter paus, där Sverige bland annat tappade åtta poängs ledning till en poäng i slutet av tredje. Så sent som med knappt tre minuter kvar var det helt jämnt på 61 poäng. Det utvecklade sig till en rysaravslutning, med avgörande i sista sekund.

Sverige tog time out med 23 sekunder kvar av matchen, då Estland ledde med ett poäng. Det följdes av två straffkast för svensk del, varav ett satt. 71-71 med 9,7 sekunder kvar att spela. Det var ytterligare ett straffkast som skulle bli avgörande, och det var Estlands, vilket innebar att slutresultatet skrevs till 72-71.

Glädjeämnet för Sverige var Melwin Pantzar, som blev poängbäst i matchen. 22-åringen stod för 23 poäng, samt åtta returer. 

– Vi kämpade riktigt hårt. Vi gör en bra match, vi borde ha vunnit men tyvärr, säger en besviken Pantzar till SVT efter matchen, innan han hyllas av expert Nick Rajacic.

– Du gör din bästa match i Sveriges linne i dag. Du är bäst på planen både offensivt och defensivt tycker jag, säger Rajacic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.