Tobias Borg. Foto: Bildbyrån.

Södertäljes stjärna lämnar – flyttar till Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje Kings tappar sin stjärna Tobias Borg. Med bara timmar kvar till transferstopp har 24-åringen skrivit på för spanska Champions League-mästarna Iberostar Teneriffa, skriver Länstidningen Södertälje.

Tobias Borg hämtades in från just den spanska ligan ACB inför säsongen,  där han haft några framgångsrika år i Bilbao.

Årets säsong har dock varit kantad av skador och pointguarden har snittat låga 11,5 poäng och tre assist per match i Svenska basketligan.

Teneriffa letar förstärkning

Men Iberostar Teneriffa haltar i tabellen med en skadeskjuten trupp – och väljer därför att plocka in svensken.

Övergången är ett hårt slag för Södertälje Kings. Klubben har tagit fyra SM-guld de senaste fem säsongerna men har nu har två raka förluster i ligan, och är åtta poäng bakom ledande Luleå. Ändå var det inte tal om att stoppa flytten, säger klubbdirektören Robert Andersson.

– När det blev klart att den här chansen kom kan man inte stänga dörren för honom. Vi ska släppa Tobias. Vi håller på med hans agent och formar avslutet, säger han till LT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.