Jonas Jerebko. Foto: Bildbyrån

Sponsorn avslutar samarbetet med Jerebko

Uppdaterad
Publicerad

För tre år sedan välkomnade dryckesföretaget Nocco Jonas Jerebko som ambassadör.

Efter valet att skriva på för den ryska klubben CSKA Moskva väljer man att avsluta samarbetet med stjärnan.

”Vi har sedan i måndags valt att avsluta samarbetet på grund av hans beslut att spela i Ryssland”, skriver företagets marknadschef Catharina Carlsdotter i ett sms till SVT Sport.

Tidigare under onsdagen skrev den svenske basketstjärnan Jonas Jerebko på för CSKA Moskva.

– Det är en ära, sa han då.

Nu får valet alltså konsekvenser. Dryckesföretaget Nocco, där Jerebko tidigare varit en ambassadör, väljer att bryta samarbetet med 35-åringen.

SVT Sport har varit i kontakt med företagets marknadschef Catharina Carlsdotter som bekräftar att parterna har gått skilda vägar.

Jerebkos val att spela i Ryssland – som bojkottas av stora delar av idrottsvärlden på grund av den pågående invasionen av Ukraina – fördöms även av SVT Sports basketexpert Nick Rajacic.

– Det är tondövt och något som kommer att påverka hans arv.

E-sportlaget kan spela vidare

Jonas Jerebko äger e-sportorganisationen Renegades och med anledning av det har SVT Sport varit i kontakt med ESL som arrangerar e-sportturneringar.

ESL har sedan tidigare fattat beslutet att utesluta lag med kopplingar till den ryska statsledningen, men Jerebkos organisation kommer inte att påverkas.

”Vad gäller Jonas Jerebko så har han, personligen, ingen direkt koppling till ESL Gaming. När det kommer till Renegades påverkar detta inte deras möjlighet att delta i våra turneringar som det ser ut idag”, skriver ESL i ett mejl till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.