Protester bröt ut inför Brooklyns hemmapremiär. Foto: TT

Stora protester inför Brooklyns hemmapremiär

Uppdaterad
Publicerad

När Brooklyn Nets välkomnade Charlotte Hornets till sin hemmapremiär i NBA bröt protester ut utanför arenan.

En grupp som stöttar Netsstjärnan Kyrie Irvings beslut att inte vaccinera sig mot covid-19 samlades utanför Barclays Center och försökte forcera avspärrningar.

Brooklynstjärnan Kyrie Irving har inte velat vaccinera sig mot covid-19. Ett beslut som resulterat i att klubben valt att stoppa honom från spel. NBA har inget vaccinationskrav men reglerna i New York gör det inte möjligt för Kyrie Irving att träna och spela.

Och inför nattens hemmapremiär för Brooklyn Nets bröt stora protester ut utanför arenan.

En grupp som stöttar Irvings beslut att vägra ta vaccinet blockerade trafiken utanför Barclays Center, en del med flaggor och skyltar med texten ”Inget vaccinkrav, vi står med Kyrie”. Man försökte också att forcera avspärrningarna.

”Barclays Center stängde tillfälligt ner ingångarna för att få bort gruppen från huvudingången för att kunna säkra gästernas säkerhet”, säger en talesperson för arenan enligt ESPN.

Protesterna hindrade en del supportrar från att ta sig in i arenan, något som märktes då läktarna endast var halvfulla när matchen drog igång.

Irving har inte spelat någon av lagets inledande tre matcher. Brooklyn Nets har tidigare sagt att man kommer att välkomna tillbaka Irving när han uppfyller stadens vaccinationskrav.

När det kommer till det sportsliga så slutade matchen med en bortaseger. Charlotte Hornets vann med 111-95.

KLIPP: LeBron om åldershånen: ”Jag skattar bara åt det” (2 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.