Serbien förlorade mot Argentina. Foto: Bildbyrån

Storfavoriten Serbien utslaget ur basket-VM

Uppdaterad
Publicerad

Serbien är utslagna ur basket-VM. Argentina slog ut storfavoriten i kvartsfinalen med 97–87.

– Det betyder mycket, säger argentinska veteranen Luis Scola till AP efter segern.

Serbien kom in i mästerskapet som en av de största favoriterna att ta hem VM-guldet. Nu är det stjärnspäckade laget utslaget redan i kvartsfinal.

I förrgår förlorade Serbien toppmötet mot Spanien, och inte heller i kvartsfinalen mot Argentina imponerade laget.

Matchen var stundtals otroligt jämn och i den fjärde perioden turades lagen om att inneha ledningen. Men trots 21 poäng från Bogdan Bogdanovic var det Argentina som visade mest hjärta i slutet och kunde vinna matchen med 97–87.

– Det betyder mycket, säger argentinska veteranen Luis Scola till AP efter segern.

39-årige Scola stod för 20 poäng i matchen. Förra gången han gick vidare till VM-semifinal med sitt Argentina var han var 26 år gammal. Ändå var utslagningen av favorittippade Serbien ingen överraskning enligt argentinaren:

– Det stör mig att folk kallar det mirakel att vi vann. Vi är 22 personer som de senaste två månaderna har vetat att det är möjligt. Det här är långt ifrån ett mirakel.

I semifinal väntar antingen USA eller Frankrike för Argentina. Serbien får vända hem utan medalj.

Matchfakta

Argentina-Serbien 97-87 (25–23, 29–26, 4–18, 29–20)

Argentina: Luis Scola 20, Facundo Campazzo 18, Patricio Garino 15, Gabriel Deck 13, Luca Vildoza 11, Nicolas Laprovittola 8, Nicolas Brussino 4, Marcos Delia 4, Maximo Fjellerup 2, Tayavek Gallizzi 2.

Serbien: Bogdan Bogdanovic 21, Nemanja Bjelica 18, Nikola Jokic 16, Vladimir Lucic 12, Stefan Jovic 7, Vasilije Micic 5, Marko Guduric 5, Marko Simonvic 3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.