Umea tog hem segern i derbyt mot Luleå Foto: Bildbyrån

Storseger för Umeå i glödheta toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Umeå tog hem en riktigt viktig seger mot Luleå i jakten på seriesegern i Basketligan. Laget vann med 81-67 och har nu seriesegern i egna händer.

Det var ettan mot tvåan i tabellen i ett glödhett derby som möttes i Luleå. Hemmalaget, Luleå, hade med en seger med minst tio poäng tagit över serieledningen. Men istället det var A3 Umeå som drog det längsta strået. Laget kopplade greppet om matchen redan från start och ledde med 26-14 efter första perioden.

Den ledningen släppte bortalaget inte ifrån sig och kunde till slut vinna matchen med 81-67. Asoro Abigail gjorde 18 poäng för Umeå i matchen.

Den här segern innebär att Umeå drar ifrån ytterligare i tabelltoppen med bara två matcher kvar att spela inför grundserien och laget har nu allting i egna händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.