Regan Magarity. Arkivbild. Foto: TT

Stort tapp inför EM-kvalet – fem spelare utgår

Uppdaterad
Publicerad

Flera viktiga spelare, däribland Amanda Zahui, finns inte med i basketlandslagets EM-kval mot Lettland sedan tidigare.

Nu kommer nästa tapp.

Hela fem spelare utgår från truppen.

Frida Eldebrink, Elin Eldebrink och Kalis Loyd har tackat för sig i damlandslaget i basket. Dessutom har stjärnan Amanda Zahui samt Binta Drammeh tackat nej till det kommande EM-kvalet mot Lettland.

Nu missar ytterligare fem spelare matchen. Regan Magarity och Nathalie Fontaine som nyligen är tillbaka från skador och behöver landslagsfönstret på sig för att återhämtning. Allis Nyström och Günesh Karaoglan dras båda med skador och även Maria Gültekin har lämnat återbud.

Det kommer med andra ord saknas en hel del erfarenhet i det svenska laget.

– Vi har en härlig trupp här som har jobbat stenhårt. Det finns kvalitet men det vi kommer sakna mot Lettland är i första hand erfarenhet. Det är klart att ingen kliver in och ersätter Frida och Elin Eldebrink samt Kalis Loyd, deras erfarenhet kommer vi att sakna och det är ingenting vi reparerar på en dag, säger basketförbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo.

– Det finns mycket kvalitet i Lettland, det är en ruskigt tuff motståndare. Men jag har stort förtroende för den trupp vi har, säger Joulamo.

Ersätter gör Ellen Åström, Rakel Gyberg, Sofia Hägg, Mathilda Ågren och Tilda Trygger.

EM-kvalmatchen mot Lettland den 14 november sänds på SVT.

KLIPP: USA:s president Joe Biden gratulerade Milwaukee Bucks

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.