LeBron James stängs av och tappar över två miljoner i lönekuvertet. Foto: Bildbyrån

LeBron James avstängd utan lön efter blodiga bråket

Uppdaterad
Publicerad

LA Lakers-stjärnan LeBron James och Detroits Isaiah Stewart stängs av utan lön i en respektive två matcher för osportsligt beteende i samband med söndagens NBA-möte.

Det började med att James träffade Stewart i tinningen med sin armbåge när de båda gick in för retur på en straff i tredje perioden. Det fick Stewart att tända till och med blodet rinnande längs ansiktet försökte han ta sig fram till James. Flera lagkamrater och funktionärer bröt in för att sära på spelarna, men det krävdes ett helt gäng för att få stopp på 2,03 meter långa Stewart.

De båda spelarna skickades till slut till omklädningsrummen.

James, som har spelat över 1 300 NBA-matcher, har bara blivit avvisad från planen en gång tidigare, enligt nba.com. Och under sina 19 år i ligan är det första gången som han stängs av.

Han missar därmed tisdagens möte mellan Lakers och New York Knicks och blir utan motsvarande 2,5 miljoner kronor i lönekuvertet. Stewart missar Detroits möten med Miami och Milwaukee i veckan, men blir ”bara” av med drygt 400 000 kronor i lön.

KLIPP: LeBron James svar till Zlatan: ”Jag är fel kille att ge sig på” (27 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.