Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paulina Hersler tror på seger mot Israel i EM-kvalet Foto: SVT

Svenska utspelet inför matchen mot Israel: ”Vi är minst lika bra som dem”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges basketdamer behöver vinna stort mot Israel och Lettland för att ta sig till EM. Det är inget som skrämmer centern Paulina Hersler.

– Vi har spelat mot Israel tidigare och slagit de stort med folk från den här truppen, säger hon till SVT Sport.

På torsdag kväll tar Sverige emot Israel på bortaplan i EM-kvalet, i vad som är den första av två ödesmatcher om landslaget vill nå EM.

Vinst krävs i båda matcherna, och förra gången lagen möttes blev det förlust. Paulina Hersler, till vardags i London Lions, går in med gott självförtroende inför matcherna.

– Vi har spelat mot Israel tidigare och slagit dem stort med folk från den här truppen. Så vi vet att vi har chans att vinna, säger hon.

– Jag spelade i Israel förra året så jag känner många av spelarna. De är absolut duktiga, men vi är minst lika bra så vi kan absolut ta de.

Vad blir svårast?

– Delvis att få stoppa på vissa individuella spelare i deras lag. Sen är det också en utmaning att vi har många nya spelare, är ett nytt lag, och har inte haft så mycket träning så vi kommer få tuta och köra och inte tänka så mycket eftersom vi inte haft tid för så mycket förberedelse, säger Paulina Hersler.

– Vi måste vara aggressiva, steppa upp vårt försvar och utveckla vårt anfallspel bättre så finns det absolut en chans.

Här ser du EM-kvalet i SVT Play >>>

Se hela inslaget med Paulina Hersler i spelaren ovan

Klipp: Systrarna Eldebrink möts för första gången i A game of HORSE

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Systrarna Eldebrink möts i A game of HORSE

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.