Sverige överkört av Spanien i EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förstärkt med tunga utlandsproffs hade inget att säga till om mot Spanien i EM-kvalet i Södertälje. Det var aldrig nära att bli en jämn match utan Spanien vann med 75-52.

– Vi kan mycket bättre men det är frustrerande. Vi började dåligt, jag vet inte om de var nervösa eller om vi inte är samspelta, säger den nytillträdde förbundskaptenen Jurgita Kausaite till SVT Sport.

Sverige klarade inte av att hålla spanjorskorna borta i försvarsspelet.

Landslagschefen Jonte Karlsson hade före matchen sagt att det var Sveriges genom tiderna bästa lag som skulle kunna ha en bra chans att rubba världstrean Spanien.

– Jag vidhåller att det är de bästa spelarna som samlats men det tar tid att spela ihop ett lag och det går inte om man blir stillastående och tittar på varandra, säger Karlsson.

Spelarna deppade.

– Det är tungt men det är bara att gå vidare och glömma den här matchen. Vi hänger inte med i försvarsspelet,säger Lollo Halvarsson besviket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.