Sverige till EM-kval trots förlust. Foto: Bildbyrån

Sverige till EM-kval trots nederlag

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Sveriges basketherrar föll borta mot Vitryssland med 13 poäng, 73-60, är de vidare till nästa omgång i EM-kvalet. Sverige hade haft råd att förlora med 27 poäng och det var aldrig någon fara.

– Vi hade som mål att vinna gruppen och gå vidare, vilket vi gjorde, säger den svenska förbundskaptenen Hugo Lopez till Basket.se efter matchen.

Sverige kunde förlora mot Vitryssland med hela 27 poäng men ett tag såg det lite läskigt ut. Vitryssland ledde med 15 poäng och Sverige såg nervöst.

Men Sverige tog tag i saken. Inte minst Johan Löfberg som med 16 poäng var poängbäst i Sverige.

– Vitryssland kom in i matchen med mer energi men vi gick inte bort oss, det är ingen sprint, det är ett maraton och vi hade givit oss själva en riktigt bra start med den stora vinsten hemma, säger den svenska förbundskaptenen Hugo Lopez till Basket.se efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.