Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Systrarna Eldebrink möts i A game of HORSE

Systrarna Eldebrink pekar ut nyckeln mot Israel: ”Ska vara aggressiva i försvar”

Uppdaterad
Publicerad

Systrarna Frida och Elin Eldebrink gör comeback i landslaget, och slängs in i skarpast möjliga läge. De pekar ut aggressivitet i försvaret som en nyckel till vinst mot Israel i EM-kvalet.

– Det är ett spelsätt som passar mig, säger Elin Eldebrink till SVT Sport.

Frida Eldebrink har spelat 142 landskamper för Sverige, Elin Eldebrink 134. Båda har spelat fyra EM-slutspel. Efter 2021 var känslan att det räckte med landslagsspel och att andra fick ta över.

Men nu är de tillbaka, och ska göra allt de kan för att Sverige ska slå Israel och Lettland i EM-kvalet, som sänds direkt i SVT.

Hur bra är ni nu?

– Bra, skrattar Elin och fortsätter:

– Nä men vi kommer in med självförtroende, vi har haft en bra tid i Södertälje och sen är det ju jättekul att spela de här stormatcherna, det har jag saknat. 

Sverige förlorade de två första matcherna i kvalet, och måste nu vinna både mot Israel och Lettland, och dessutom stort, för att ha chansen att gå till EM. Ett av problemen i de första matcherna var sämre returtagning, och sämre procent från trepoängslinjen.

Är det ni som ska komma in och sänka trepoängarna?

– Det är ju en av våra styrkor, att göra poäng och skapa för andra. Så förhoppningsvis kan vi bidra med någonting där, säger Frida Eldebrink. 

Båda målar upp försvarsspelet som något de tränat på extra inför matcherna.

– Tanken är ju att vara aggressiva, framför allt i försvar. Försvaret kommer vara nyckeln. Det är ett spelsätt som passar mig, jag gillar ju att spela tufft försvar, säger Elin Eldebrink.

Här ser du EM-kvalet i SVT Play >>>

Klipp: Systrarna Eldebrink om matchen mot Israel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.