Donald Trump och LeBron James. Foto: TT

Trump till hånattack mot LeBron James

Uppdaterad
Publicerad

I natt blev megastjärnan LeBron James hånad av USA:s president Donald Trump.

”LeBron James blev precis intervjuad av den mest korkade personen på tv, Don Lemon. Han fick LeBron att framstå som smart, vilket inte är så lätt. Jag gillar Mike!”.

Så skrev president Trump på sitt officiella Twitterkonto, ett svar på intervjun LeBron James gjorde med CNN:s Don Lemon i måndags, där LeBron sade att Trump använder sport för att splittra det amerikanska folket.

Trump verkar också ha valt sida gällande debatten om vem som är den störste basketstjärnan genom tiderna, vissa tycker LeBron James andra föredrar Michael Jordan, och Trump gillar uppenbarligen Mike mer.

James har än så länge inte kommenterat Trumps tweet.

Kritiserat Trump tidigare

James har även i tidigare sammanhang kritiserat den amerikanske presidenten. Efter att Stephen Currys Golden State Warriors vann NBA-slutspelet och bjöds in till Vita Huset sade Curry att han inte tänkte besöka Vita huset, varpå Trump replikerade med att han inte var välkommen. Då twittrade LeBron James:

”Det var en ära att besöka Vita Huset innan du dök upp!”, vilket fick enorm spridning och blev den 23:e mest delade tweeten i historien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.