Nicholas Spires och Pierre Hampton missar det svenska basketkvalet. Foto: Bildbyrån

Tunga skador inför VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har drabbats av sjukdom och skador i truppen inför fredagens VM-kval borta mot Estland. Det handlar om Nicholas Spires, Felix Terins och Pierre Hampton.

– Det är alltid tråkigt med skador men vi har fortfarande en stark trupp med en bra chans, säger landslagscoachen Joakim Källman.

Landslaget har just nu ett tre dagars träningsläger i Södertälje inför kommande VM-kval matcher. Laget åker sedan till Tallin på torsdag för att spela mot Estland på fredag och därefter väntar match igen på måndag, mot Israel i Norrköping.

Det är tre spelare som saknas i bruttotruppen på grund av sjukdom eller skador. Den tidigare Norrköpingsspelaren Felix Terins, numera i Zwolle i Nederländerna, har en knäskada. Jämtlands Pierre Hampton missar även han landskamperna på grund av en känning i ett knä.

”Osäkert om han hinner bli frisk”

Den enda spelaren som landslagsledningen hoppas på är Norrköpings Nicholas Spires, som är förkyld och inte är med på träningslägret i Täljehallen.

– Nic är förkyld, han är inte med på lägret och det är osäkert om han hinner bli frisk tills vi åker på torsdag, säger Mikko Riipinen, landslagscoach.

Inga ersättare

För att Spires ska vara aktuell måste han må bättre och genomgå det protokoll som krävs för att få resa med landslaget och spela matcher. Inga ersättare har kallats in till truppen men som utfyllnad på lägret fick Heidelbergs Felix Edwardsson och Södertäljes William Kermoury chansen.

– Vi plockade in dem för att kunna spela mer matchlikt på träningarna samtidigt som de får en chans att känna på landslaget lite. Men några ytterligare uttagningar till truppen gör vi inte, säger Riipinen.

KLIPP: Sverige förlorade mot Tyskland i VM-kvalet (25 augusti 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige förlust i VM-kvalet. Foto: Bildbyrån

Landslagstruppen mot Estland november 11 & Israel november 14

Denzel Andersson, Bilbao (SPA)

Simon Birgander, Joventut (SPA)

Tobias Borg, Andorra (SPA)

Christopher Czerapowicz, Andorra (SPA)

Viktor Gaddefors, Uppsala Basket

Pierre Hampton, Jämtland Basket

Gustav Hansson, Umeå BSKT

Ludvig Håkanson, Bilbao (SPA)

Olle Lundqvist, CB Coruna (SPA)

Johan Löfberg, Denain-Voltaire (FRA)

Mattias Markusson, Chalon (FRA)

Melwin Pantzar, Valladolid (SPA)

Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins

Nicholas Spires, Norrköping Dolphins

Felix Terins, Zwolle (NED)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.