Odin Lindell fick sparken från Uppsala 2016. Foto: Bildbyrån

Tvisten löst – basketspelare får 130 000 kronor

Publicerad

Tvisten mellan Odin Lindell och Uppsala Basket är över. Klubben ska betala 130 000 kronor till Lindell som fick sparken efter att utan tillstånd ha spelat padel på sin fritid.

Det var i december 2016 som Odin Lindell fick sparken från Uppsala Basket för kontraktsbrott efter att han vid skadekänning valt att spela padel i stället för att delta i lagets morgonträning. Lindell stämde klubben och nu är tvisten över.

Parterna har förlikats och Uppsala ska betala Lindell 130 000 kronor, varav 67 000 i rättegångskostnader, uppger nyhetsbyrån Siren.

– Skönt att vi kunde komma överens och få det ur världen. Vi är en liten klubb med begränsade resurser, så det är mycket pengar, men vi ska naturligtvis se till att göra rätt för oss, säger Uppsalas ordförande Daniel Fixelius till Aftonbladet.

Lindell gjorde sex säsonger med Uppsala innan han fick sparken 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer