Umeå finalklart efter tre raka segrar

Uppdaterad
Publicerad

Umeå är klart för SM-final efter att ha besegrat Telge med 86-66 och 3-0 i matcher. Abigail Asoro bidrog till avancemanget med sina 18 poäng – bäst i laget.

– Det kändes bra, säger hon till SVT Sport.

Första semifinalen mellan Umeå och Telge slutade med fempoängsseger för de förstnämnda. Och när västerbottningarna även vann den andra matchen med 72-50 hade de i dag chansen att avgöra på hemmaplan. En chans som de tog när de vann med 86-66.

Umeå kom ut hungrigast och ledde med 26-15 efter den första perioden. I den andra perioden fortsatte de dominera och i halvtid var ställningen 50-31. I den fjärde perioden släppte Umeå på gasen och Telge vann den med 20-15, men det räckte inte.

– Det kändes bra. Det kändes som att vi kom ut starkt, vi var mer aggressiva än Telge och det var det som var skillnaden från förra matchen, säger Abigail Asoro till SVT Sport.

Umeå lyckades hålla koll på Telges stjärnskott Klara Lundquist som efter att ha gjort åtta poäng blev utfoulad i början av den fjärde perioden. I stället blev Nena Trajtjevska poängbäst i bortalaget med 16 poäng.

– Alla spelade bra så vi går mot guldet. Det är vår tur att vinna nu, säger Tiffany Brown till SVT Sport.

I final får Umeå möta Högsbo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.