Uppstickaren Högsbo segrare i första semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Nykomlingen Högsbo stod för en av de största skrällarna någonsin i basketligan när man slog ut Luleå i kvartsfinalen. Och i den första semin kopplade Göteborgslaget greppet direkt genom att besegra Eos Lund med 68-51.

Semifinaldags i svenska basketligan och Högsbo, stärkta av att ha slagit ut regerande mästaren Luleå i kvartsfinalen, fortsätter att visa storform.

Tiasha Grey gav bortalaget ledningen med 7-0 mot Eos efter en trea. Men Lundalaget stretade emot. 15 lika när Leah Scott satte en tvåa.

Efter det handlade det mesta om Högsbo. För när Elin Fredriksson satte en trea till tionde poängen för kvällen var göteborgslaget i ledning med hela 22 poäng.

Högsbo kunde till och med kosta på sig att förlora sista quartern, det räckte ändå till en klar seger på bortaplan, 68-51. Semifinalserien, till skillnad från kvarten, spelas i bäst av fem.

I den andra semin besegrade A3 Umeå Telje med 72-50 efter bland annat 14 poäng av hemmalagets Alyssa Lawrence.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.