Gustav Hansson gjorde flest poäng i matchen (30). Foto: Bildbyrån

Umeå låg under större delen av matchen mot Nässjö.

Men gästerna reste sig och vann en dramatisk match med 99-90 efter förlängning.

– Vi fick en utskällning halvtid som vi förtjänade, säger Umeås Gustav Hansson.

Det blev rafflande slutminuter när Nässjö tog emot Umeå i lagens tredje match för säsongen.

Hemmalaget inledde starkast och var i ledning större delen av matchen. Men 50-39 i paus krympte rejält i den tredje period och inför matchens sista tio minuter var ledningen bara en poäng.

– Vi fick en utskällning i halvtid som vi förtjänade. Vi ska inte backa ner, de fick spela fysiskt. Men vi tar tag i det och kämpar som ett lag, säger Umeås Gustav Hansson efter matchen.

Lagen följdes åt

Drygt två minuter in i sista perioden tog också Umeå ledningen för första gången i matchen. Gustav Hansson sänkte en lång tvåa vilket betydde 66-65 för gästerna.

Lagen följdes åt hela den sista perioden, och med en minut kvar av matchen var ställningen 85-85.

Först fick Nässjö chansen att ta ledningen men åkte då på en offensiv foul. I stället fick Umeå, med 30 sekunder kvar, chansen att gå upp i förarsätet – men Hansson missade tvåpoängaren och matchen gick till förlänging.

Avgörandet kom med 56 sekunder kvar. Umeås Bryan Jefferson missade skott men tog egen retur och foulades. Jefferson var säkerheten själv från straffkastlinjen, sänkte båda straffkasten och gav gästerna ledningen med 93-90.

Försvarsdetalj avgjorde

När Nässjö missade i anfallet efter och foulade gav det Umeå två nya straffkast. Gustav Hansson drog i båda och utökade ledningen till 95-90. Nässjö kunde inte hämta sig och Umeå vann till slut med 99-90.

– Jag tycker att vi kommer ifrån vårt spel och blir stillastående i den andra halvleken. Det är matchbilden i andra halvlek som gör att vi förlorar, säger Nässjös Charles Barton.

Hansson, som gjorde 30 poäng, lyfter försvarsspelet mot Nässjös centrar som en viktig nyckel i slutet av matchen.

– Vi gör lite random dubblingar som gjorde att vi lyckades stoppa dem. Bra jobbat med ett försvar som vi egentligen inte har tränat på, säger han.

Umeå har inlett säsongen med två segrar och en förlust liksom Nässjö som inför kvällens möte var obesegrat.