Umeå utjämnade i semifinalen efter Thompsons revansch

Umeå svarade direkt på Luleås seger i den första semifinalen.

Janee Thompson blev matchhjälte för Umeå när hon säkrade segern genom ett straffkast med 14 sekunder kvar.

Semifinalserien mellan Umeå och Luleå rullade vidare på onsdagen. Luleå vann det första mötet på hemmaplan med 80-69. När det ikväll var dags för returen blev det en ny hemmaseger. Denna gång för Umeå. Dessutom fick Janee Thompson revnasch efter sin svaga avslutning i första semifinalen.

I måndags rivstartade Thompson matchen och gjorde 20 poäng i första halvlek men noll i andra. Idag var det tvärtom. Amerikanskan gjorde fem poäng i första halvleken men 16 i den andra och hon var också den som avgjorde.

Satte straff i slutet

Umeå ledde stora delar av matchen men när bara en minut återstod var deras ledning nere på bara en poäng. Men då satte Isabelle Edholm en trea och gav Umeå ett bra läge inför de sista avgörande sekunderna. Med 14 sekunder kvar satte Janee Thompson ett straffkast och Umeå gick upp till 90 poäng mot 84.

Luleå hann med en trepoängare men närmare än så kom man inte och Umeå vann med 90 -87. Luleås Maggie Lucas, som var poängbäst i senaste matchen, kom inte alls upp på samma nivå och stod bara för åtta poäng. Det var istället Luleås Matilda Ekh som med sina 28 poäng var bäst ikväll.

Det står nu 1-1 i matchserien som spelas i bäst av fem och fortsäter med match i Luleå på fredag.

KLIPP: Luleå vinnare i första semin mot Umeå (5 april 2021)