Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ungern föll ihop mot Spanien – sågas av experten: ”Inte sett något liknande”

Uppdaterad
Publicerad

Ungern hade chans att skrälla och gå till EM-final för första gången på 67 år.

Då sjabblade man bort det i semifinalen mot Spanien.

– Jag minns inte att jag sett något liknande i en semifinal, säger SVT:s expert Nick Rajacic.

Ungern hade stora problem i uppspelsfasen i deras anfallsspel med väldigt många ”turnovers” – 24 stycken. Det fick SVT:s expert Nick Rajacic att tappa hakan.

– Det där kan inte vara sant... Det måste svida för Ungern. De är där, men de gör för många billiga misstag, säger Rajacic om Ungerns spel i slutet av fjärde perioden.

Men Ungern lyckades ändå hålla liv i matchen in i fjärde perioden. Men till slut stod Spaniel som finalklart lag. Segersiffrorna skrevs till 69–60.

I finalen ställs de mot Belgien som besegrade Frankrike med 67–63 i den andra semifinalen som blev en rysare. Det blir därmed Belgiens första EM-final någonsin – Frankrike missade chansen att ta sig till sin sjätte raka EM-final.

– Belgien har varit det bättre laget i dag och i hela turneringen. De förtjänar en plats i finalen, säger SVT:s expert Nick Rajacic.

SVT sänder bronsmatch och final på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.