NBA-spelarna har beslutat att fortsätta slutspelet. Foto: AP

Klart: NBA-slutspelet kommer återupptas

Uppdaterad
Publicerad

Nattens tre NBA-matcher kommer att ställas in – men slutspelet kommer att spelas klart. Det har spelarna i NBA kommit överens om efter ett spelarmöte.

I går ställdes tre NBA-matcher in efter att spelarna Milwaukee Bucks satt kvar i omklädningsrummet som en protest. Anledningen bakom bojkotten var polisskjutningen av 29-årige Jacob Blake som sköts i delstaten Wisconsin.

– Vi har fått nog av morden och orättvisan, sade guarden George Hill.

Nattens tre matcher kommer också att ställas in. Men slutspelet kommer att återupptas med förhoppning på fredag eller lördag, det säger NBA:s vice vd Mike Bass i ett pressmeddelande.

Kritik från Trump

Senare i dag kommer NBA:s ledning hålla ett möte med spelarna där man ska gå igenom hur man ska gå vidare för att uppmärksamma frågorna kring rasdiskriminering och detaljerna för att börja spela matcher igen.

Samtidigt får ligan kritik från USA:s president Donald Trump.

– De har blivit som en politisk organisation och det är inte bra. Jag tror inte det är bra för sporten eller för landet, sade han till reportrar i Washington.

SE MER: NBA-matcher skjuts upp efter bojkott (27 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.