Donovan Mitchells 13 poäng hjälpte USA till en seger i VM-genrepet Foto: TT Nyhetsbyrån

USA vann VM-uppvärmning

Uppdaterad
Publicerad

Två av den internationella basketens tungviktare mätte inatt krafterna inför den kommande VM-turneringen i Kina. USA tog ledningen i mitten på första kvarten och släppte aldrig taget om matchen.

VM i basket drar igång den sista augusti och för de deltagande lagen pågår förberedelserna för fullt. Inatt möttes två av förhandsfavoriterna, USA och Spanien, i en träningsmatch i Anaheim och det var USA som drog det längsta strået.

Tog ledningen i första kvarten

Mycket av rubrikerna kring det amerikanska landslaget har handlat om uppmärksammade avhopp. Trots avhopp så mönstrar amerikanerna ett starkt lag som leds av unga guarden Donovan Mitchell och Kemba Walker som i somras gjorde en uppmärksammad flytt till Boston Celtics.

Spanien som vunnit VM-titeln vid ett tillfälle, 2006, leds av den mångårige NBA-point guarden Ricky Rubio och den nyblivne NBA-mästaren Marc Gasol.

Efter att nämnde Marc Gasol skickat in två straffkast var ställningen 10-10 efter sex spelade minuter men sedan tog amerikanerna över. Khris Middleton, hemmahörande i Milwaukee Bucks, satte tio poäng i den första halvleken och hjälpte USA till en ledning med 54-41 efter två spelade kvartar.

USA vann till slut med 90-81 och poängbäst i USA var Donovan Mitchell med 13.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.