Jonas Jerebko firar med sina lagkamrater. Foto: TT

Vilda scener efter Jerebkos fräckis

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko, 31, fortsätter att charma sin nya hemmapublik i Golden State Warriors.

I natt visade svensken prov på riktigt prickskytte när han bjöd på en buzzer beater från egen planhalva.

– Det var kul att se den gå in, säger tränaren Steve Kerr på presskonferensen.

Jonas Jerebko har blivit en hit i världens bästa lag, Golden State Warriors.

Efter ett par matcher med lite mindre speltid, visade 31-åringen i natt vilken klass han håller när Chicago Bulls kom på besök.

Firade vilt

I slutet av den första perioden bjöd Jerebko på en buzzer beater, vilket innebär att han tog ett skott precis innan klockan tickat ner till noll men att bollen inte gick i korgen innan tiden gått ut. Det speciella med detta var att svensken dessutom tog skottet från egen (!) planhalva.

– Steph (Stephen Curry) säger något i stil med att visa oss nu Jonas. De här killarna tränar på de här skotten nästan varje dag. Det säger lite hur odisciplinerade våra träningar är (haha). Jonas är inte rädd för att missa utan kommer alltid försöka igen. Han har halvplansskott också och det var kul att se den gå in, säger tränaren Steve Kerr.

Poängen innebar 43–17 till Warriors och efteråt firade storstjärnorna Kevin Durant och Stephen Curry vilt.

– När du ser andra killar sätta bollar vill du fira med dem, säger Curry.

Matchen slutade till slut förkrossande 146-109 och Jonas Jerebko stod totalt för åtta poäng och fyra returer med en speltid på 20:48.

Se skottet här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.