Russell Westbrook snittar en triple-double – för tredje säsongen i rad. Foto: TT

Russell Westbrooks historiska säsong

Uppdaterad
Publicerad

Russell Westbrook fortsätter att sätta triple-double-rekord. I natt blev det klart att han snittar en triple-double för tredje säsongen i rad, något som ingen annan tidigare har gjort.

– Någon gång kommer jag att förstå vad jag har gjort, säger han efter bedriften.

För två säsonger sedan blev Russell Westbrook den andre spelaren i historien att snitta en triple-double – tvåsiffriga resultat i minst tre olika statistiska kategorier, efter legendaren Oscar Robertson, 1961-1962. I fjol upprepade han bedriften och den här säsongen var det dags igen.

När han i nattens seger mot Detroit, 123-110, gjorde assist på Oklahoma City Thunders tre första anfall stod det klart att han för tredje säsongen i rad snittar en triple-double, trots att han ”bara” gjorde 19 poäng 15 assist och åtta returer i matchen.

Den sista assisten var till forwarden Paul George som sänkte en trea vilket gav Westbrook sin 730 assist för säsongen. Just nu snittar han 22,9 poäng, 10,6 assist och 11,1 returer per match och kommer inte att spela mer än maximalt 73 matcher under grundserien.

– Jag kommer att förstå vad jag har gjort någon gång. Precis som att det kommer att göra för alla andra i det här rummet, säger Westbrook efter bedriften.

”Inser inte vilken bedrift det är”

I onsdags blev Russell Westbrook historisk när han blev den andre spelaren i historien att göra en triple-double innehållandes 20-20-20. Tidigare under säsongen blev han även den första spelaren att göra en triple-double i elva raka matcher.

– Jag tror att det faktum att han har gjort det här säsonger i rad gör att människor inte inser vilken bedrift det här är. Jag är chockad över att folk inte pratar mer om det, säger Oklahoms coach Billy Donovan efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.