Amanda Zahui klar för Sopron Foto: Bildbyrån

Vändningen: Zahui klar för nytt storlag

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Zahui hade precis skrivit på för Yakin Dogu när den turkiska klubben tvingades lägga ner.
Men nu är svenska stjärnan klar för toppklubben Sopron.
– Vi har följt Amanda länge och flera gånger varit i kontakt med henne – nu är det äntligen dags, skriver klubben på sin hemsida.

Den svenska WNBA-spelaren Amanda Zahui har hittat en klubb att spela för i höst. 24-åringen är klar för den den ungerska storklubben Sopron, som förra säsongen kom tvåa i Euroleague, detta meddelar klubben på sin hemsida.

– Vi har kontrakterat en ung begåvad, men redan erfaren spelare till vårt Euroleague- lag nästa säsong – den mycket mångsidiga Amanda Zahui. Vi har följt Amanda länge och flera gånger varit i kontakt med henne – nu är det äntligen dags, skriver klubben på sin hemsida.

– Amanda har erfarenhet av Euroleague från säsongen 2018/19, och har redan satt avtryck där.

Slutet gott – allting gott?

Zahui väntas ansluta till klubben den 1 september, efter att säsongen med hennes WNBA-lag New York Liberty nått sitt slut.

Intressant i sammanhanget är att Zahui först var klar för det turkiska storlaget Yakin Dogu, där Elin Eldebrink spelade förra säsongen, men den klubben har lagts ner.

Yakin Dogu och Sopron möttes också i Euroleagues Final Four förra säsongen i semifinal. En match som Sopron vann – så det går att argumentera för att det till sist blev rätt så bra Amanda Zahui.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer