Amanda Zahui dominerar Euroleague Foto: Bildbyrån

Zahui fortsätter dominera i Euroleague

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Zahui var matchens gigant med 21 poäng och nio returer. Ändå föll hennes Nadezhda i den andra kvartsfinalen i prestigefulla Euroleague med 55-64.

23-åriga Amanda Zahui dominerar Euroleague, basketens motsvarighet till fotbollens Champions League.  För tre veckor sedan var hon bäst på plan när hennes ryska klubb Nadezhda Orenburg förlorade mot regerande mästarna Jekaterinburg i gruppspelet.

Och i turneringens första kvartsfinal mot ZVVZ USK Prag, som Nadezhda vann med 80–57, gjorde den svenska centern 18 poäng, delat poängbäst i laget.

Bäst på plan – igen

På fredagskvällen gick det inte lika enkelt, i alla fall inte för Nadezhda. Laget föll med 55-64 på bortaplan i den andra kvartsfinalen.

Zahui däremot, fortsatte att dominera. Svenskan var nära en double double, och gjorde 21 poäng och tog nio returer – bäst på plan.

Den tredje och avgörande matchen spelas på onsdag.

Zahui

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.