Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
David Åhman och Jonatan Hellvig. Foto: Svenska volleybollförbundet

Åhman/Hellvig tog ny prestigeseger – klara för final

Uppdaterad
Publicerad

Svensk beachvolleyboll i form av Jonatan Hellvig och David Åhman fortsätter att göra avtryck internationellt.

Nu är de klara för final i världstouren efter två riktigt meriterande segrar under lördagen.

– Jag tror aldrig att vi har spelat så här bra, det ska vara i EM då, säger Åhman.

Först besegrades den nederländska duon Brouwer/Meeuwsen i kvartsfinalen. Svenskarna vann det första setet men i det andra kom världstvåorna ikapp. 1–1 i set bäddade för ett tredje och avgörande – som blev en rysare som avgjordes först vid 25-23 till Åhman/Hellvig.

”Vi spelar oerhört bra i 1,5 set och vi var på väg mot en 2–0-seger. Sen tappar vi allt och blir överkörda resten av andra setet. I avgörande set är vi återigen väldigt bra i anfall, men vi har jättesvårt att stoppa holländarna”, skriver tränaren Rasmus Jonsson i ett sms till SVT Sport.

I semifinalen väntade fjolårets världsettor, qatariska Cherif/Ahmed, som de också lyckades besegra med 2–1 i set efter att ha förlorat det första med 35–33 och sedan vunnit de två återstående med 21–16 och 15–11.

– Qatar är ett riktigt bra lag, de var världsettor förra året och att vi äntligen lyckades slå dem var riktigt skönt. Vi har spelat mot dem tre gånger de senaste veckorna så det var riktigt skönt att få vinna till slut, säger Jonatan Hellvig.

I finalen väntar antingen de norska världsettorna Mol/Sörum eller Österrikes Seidl/Waller som spelar i den andra semifinalen.

– Nu ska vi bara vila upp oss och så ska vi ge allt, säger Hellvig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.