Jonatan Hellvig & David Åhman besegrade tidigare NBA-spelaren Foto: Bildbyrån/TT

David Åhman/Jonatan Hellvig till åttondelsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska stjärnduon David Åhman och Jonatan Hellvig stormar mot VM-medaljerna. I sextondelsfinalen mot amerikanska Evans/Budinger var de klart bättre och vann i två raka set (21-17, 21-15).

– Vi hade ganska bra koll hela matchen, säger tränaren Anders Kristiansson till Viaplay.

Det första setet blev 21-17 till de svenska Europamästarna, men redan inför de andra såg motståndarna Miles Evans/Chase Budinger uppgivna ut.

Det märktes också på resultatet då svenskarna ryckte tidigt och till slut vann med 21-15.

– I första set hade vi lite svårt att få stopp på Budingers andraboll. De gjorde det bra i första set, säger Kristiansson.

Intressant med 35-årige Chase Budinger är att han har en lång NBA-karriär bakom sig med över 400 matcher på meritlistan.

De blågula världstvåorna möter nederländska Brouwer/Meeuwsen (rankade 8 i världen) i åttondelsfinal. De slog chilenarna Aravena/Droguett i sin sextondelsfinal.

Den matchen spelas i morgon, torsdag.

Hör svenskduon om detaljen – gynnas av den höga höjden:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Volleyball World

VM i beachvolley

Var: Tlaxcala, Mexiko.

När: 6–15 oktober.

Deltagare: 48 deltagande lag uppdelade i tolv grupper om fyra lag i varje. Gruppettor och grupptvåor går vidare samt de bästa placerade tredjelagen. Slutspelet avgörs i cupform.

Regerande världsmästare: Norrmännen Anders Mol och Christian Sørum.

Svenskarna: David Åhman och Jonatan Hellvig. Är andraseedade i mästerskapet.

Står på spel: Förutom VM-medaljerna delas rankningspoäng ut i OS-kvalet. Världsmästaren får en direktplats i OS i Paris till sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.