Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör svenskduon berätta om detaljern som gynnar dem i jakten på VM-guld. Foto: Volleyball World

Detaljen som hjälper svenskduon i VM: ”De missade hur mycket som helst”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska beachvolleystjärnorna David Åhman och Jonathan Hellvig gick obesegrade genom gruppspelet i VM i Mexiko. En detalj hjälper dem är att mästerskapet spelas på hög höjd.

– De missade hur mycket som helst, säger Åhman till SVT Sport.

Tre raka segrar i gruppspelet gör att Åhman/Hellvig får möta den amerikanska ”lucky loser”-duon Evans/Budinger i onsdagens sextondelsfinal.

En snackis inför mästerskapet var den höga höjden i Mexiko och det råder inga tvivel om att det är en faktor i jakten på VM-guldet.

– Man känner av det absolut. Man blir tröttare mycket snabbare än vanligt. Speciellt första matchen, då hade vi inte riktigt vant oss. Sedan har det blivit bättre och bättre för varje match. Man märker mycket på hur bollen rör sig i luften. Spinnservarna brukar dyka ner, men de bara fortsätter, säger Hellvig.

Åhman berättar att just de annorlunda servarna har gynnat svenskduon.

– I senaste matchen mot Australien missade de hur mycket servar som helst i första set för att de försökte pressa oss hårt i spinnserven. Så det märks tydligt att det påverkas av den höga höjden, säger han.

Åhman/Hellvig har tidigare vunnit EM, men det är första gången de deltar i senior-VM. Nu väntar de tuffa matcherna i jakten på guldet.

– Alla lag som är kvar är väldigt duktiga. Det kommer inte vara någon lätt match framöver. Vi måste fortsätta att spela på väldigt hög nivå om vi ska vinna matcher, säger Åhman.

Sextondelsfinalen spelas klockan 19.00 svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.