Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Eurobeachvolley

Hellvig/Åhman till EM-kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska beachvolleybollduon Jonatan Hellvig och David Åhman fortsätter att imponera i EM.

Duon är nu klar för kvartsfinal efter att ha vunnit över tjeckiska duon Tadeas Trousil och David Schweiner i två raka set.

– Vi står för en väldigt bra insats, säger förbundskapten Rasmus Jonsson i ett pressmeddelande.

Efter en något trevande start där tjeckerna tog ledningen med 6-4 skulle regerande mästarna Hellvig och Åhman ta tillbaka kontrollen över matchen genom sex raka poäng. De vann till slut första set komfortabelt med 21-16 innan de i andra set dominerade från start.

Åhman och Hellvig drog ifrån till 16-10 och såg ut att gå mot en klar seger. Men tjeckerna gjorde det lite spännande när de kapade ledningen till 17-15. Men då visade Åhman och Hellvig klass, och plockade resten av bollarna till seger 21-15.

– Vi står för en väldigt bra insats och håller deras stjärna David Schweiner utanför matchen. Vi visade riktigt bra servemottagning och anfall och gör en skaplig match även i block och försvar, säger förbundskapten Rasmus Jonsson i ett pressmeddelande.

I kvartsfinalen, som SVT sänder med start 15.15 idag, ställs de nu mot Nils Ehlers/Clemens Wickler från Tyskland.

– Ehlers/Wickler är ett av världens bästa lag just nu. Det kommer att bli tufft, men om vi kan få upp vårt spel och göra det svårt för den 210cm långe blockaren Nils Ehlers har vi definitivt en chans, säger Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.