Jonatan Hellvig och David Åhman, arkivbild Foto: Bildbyrån

Hellvig och Åhman inledde EM med två raka segrar

Uppdaterad
Publicerad

Regerande EM-mästarna Jonatan Hellvig och David Åhman har fått en kanonstart på årets EM.

Duon besegrade både Österrikes Seiser/Dressler samt Frankrikes Canet/Rotar i gruppspelet, vilket tog laget till toppen av grupp C.

– Vi kunde dominera med hoppass och anfall på andrabollar, säger förbundskapten Rasmus Jonsson.

Mathias Seiser och Christoph Dressler, Österrike, inledde emellertid bäst i den första matchen. De knep första set med 21-18 mot Åhman/Hellvig, men efter det var det svenska duon som visade vart skåpet skulle stå.

– Vi var alldeles för passiva och försiktiga i första matchen. Vår servemottagning var dålig under första halvan av första set och sen lyckades vi inte komma ifatt. Det var skönt att vi kunde vinna till slut, men det var ingen bra prestation av oss, säger förbundskapten Rasmus Jonsson i ett pressmeddelande.

21-14 följdes upp med 15-13, och seger 2-1 i set. I den andra matchen ställdes de mot franska tonåringarna Arthur Canet och Teo Rotar. Där blev det en klar seger med 2-0 i set (21-15, 21-17).

– Mot fransmännen var vårt servemottagning jättebra, vilket gjorde att vi kunde dominera med hoppass och anfall på andrabollar. Vi var mer offensiva och spelade ut på ett annat sätt än mot Österrike. I fortsättningen kan vi dock absolut förbättra vårt block och försvar, och det kommer att krävas när vi möter bättre lag, säger Jonsson.

Segrarna gör att Hellvig och Åhman vann gruppen och därmed säkrade en plats i åttondelsfinal.

SVT Sport sänder från och med kvartsfinalspelet som spelas i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.