Hellvig och Åhman gör succé i Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska beachvolleybollparet Jonatan Hellvig och David Åhman fortsätter sin resa mot den yppersta världseliten. I går vann man båda sina gruppspelsmatcher på den högsta nivån av världstouren  i Itapema i Brasilien och är nu klara för åttondelsfinal.

– Det känns fantastiskt bra, det var en riktigt skön seger mot Brasilien, med deras hemmaplan och publiken som hejade järnet på dem. Men vi tystade ner dem, säger David Åhman till SVT Sport.

Tävlingen i Itapema är den allra sista någonsin på World Tour eftersom man till nästa år gör om konceptet och inför helt nya Volleyball World Beach Pro Tour. 

Passande nog så var detta första gången som den svenska duon direktkvalificerade sig in i huvudturneringen. Bara det i sig, en framgång. Väl där passade Åhman och Hellvig alltså på att vinna gruppspelet efter segrar mot urugyanerna Hannibal/Cairus och sedan hemmaspelarna Arthur/ Pedro Solberg. 

Svenskarna gjorde det dessutom övertygande, vann med 2-0 i set i båda matcherna och med klara siffror (21-11,21-13 och 21-17,21-16).

Nu är Åhman/Hellvig klara för åttondelsfinal, vilket är deras tangerat bästa resultat på världstouren.

– Som gruppetta har vi riktigt bra slagläge inför imorgon, säger en förhoppningsfull Jonatan Hellvig.

– Nu kör vi, fyller Åhman i, och knyter näven inför det som väntar.

Motståndet är inte klart än men matchen kommer att spelas klockan 23:00 svensk tid.

ARKIV: Sanna Madestam, 15, är beachvolleyns framtid (5 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.