Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån/World Table Tennis

Bergström nära sensation i Qatar

Uppdaterad
Publicerad

2-0 i set mot världsfemman.

Men Linda Bergström förlorade sedan tre raka och blev utslagen i världstourturneringen i Qatar.

I åttondelsfinalen mot japanskan Hina Hayata tog Sverigeettan Linda Bergström hem de två första seten med övertygande 11-5, 11-6. Och hon var ett set från en meriterande seger.

Bergström skaffade sig en ledning med 3-0 i det tredje set och Hayata, rankad femma i världen, begärde timeout. Den gav effekt – hon vände såväl på setet som matchen.

Hayata vann åttondelen med 3-2 i set (11-8, 11-4, 11-6 i de tre sista avslutande seten) och satte stopp för Bergströms framfart i turneringen. Där svenskan, rankad 31:a i världen, hade besegrat fransyskan Jia Nan Yuan (26:a i världen) med 3-0 i set och Bernadette Szocz (tolva i världen med 3-1 i set.

I herrarnas slutspel i Doha blev även Truls Möregårdh utslagen i åttondelsfinal. Han förlorade mot världstvåan Wang Chuqin med 1-3 i set.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linda Bergström tycker att för få damspelare tar sig ut i Europa. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.